Takaisin etusivulle


ESITTELY

 

 

Ratsastuskoulu Cavallo sijaitsee Seinäjoella, Hautalan kylässä. Idyllisessä maalaismaisemassa on lähes sata vuotta vanha pohjalaistyylinen päärakennus, pihasauna, talli, maneesi sekä kärryliiverin ja liiverin sisältävä ulkorakennus. Tilan omistavat Annika ja Mikko Nevala.

Ratsastuskoulu on perustettu syksyllä 2001 ja ratsastuskoulutoiminta alkoi keväällä 2002. Ratsastuskoulu Cavallo on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu.

Cavallolla on opetuskäytössä 8 hevosta ja 5 ponia. Hevoset ulkoilevat päivittäin tarhoissa ja kesäisin isoilla laitumilla aivan tallin läheisyydessä. Tallin vierestä lähtevää Lakeuden luontopolkua pitkin voi ratsastaa aina Ilmajoelle asti rauhallisia teitä ja polkuja kauniissa maisemassa Kyrönjoen vieressä.


TALLI

 

 

Hevostalli on valmistunut elokuussa 2008. Tallissa on 15 hevospaikkaa. Lisäksi tallissa on hevosten pesupaikka, loimien kuivatushuone, pyykinpesukone hevostavaroille, wc, ja lämmitetty satulahuone. Tallissa on koneellinen ilmanvaihto, joka pitää talli-ilman raikkaana. Lämmitetyssä satulahuoneessa on  pieni jääkaappi, mikro sekä kahvinkeitin. Jokaisen hevosen karsinan ovessa olevasta korista löytyvät hevosen harjat ja suojat. Satulahuoneessa on jokaisen hevosen omat varusteet nimikoiduilla paikallaan. 

 


MANEESI

 

 

Maneesi on valmistunut syksyllä 2005. Valoisa ja avara maneesi on puuverhoiltu ja kooltaan 22*44 metriä. Ratsastustunnit pidetään talvisin sekä huonolla säällä maneesissa. Maneesissa on pieni katsomo, sekä hieno estekalusto pieniä kilpailuja varten.   

 


KENTTÄ

 

 

Ratsastuskenttä on luonnonhiekkapintainen, ja kooltaan 26*60m. Kenttä on valaistu ja aidattu. Estekalustoa löytyy tunneilla mentäviä esteharjoituksia ja pieniä tallikilpailuja varten riittävästi. Kentällä pystyy harjoittelemaan sekä pitkänradan, että lyhyenradan kouluohjelmia kouluratojen kirjainten ollessa jatkuvasti paikallaan.

 

MAASTOESTEET

Cavallon tiluksilta löytyy muutamia maastoesteitä, joita harjoittelemme ratsastuskoulun tunneilla.